Verlichting kiezen

Doe onze leuke persoonlijkheidstest hier! In tien antwoorden, zal je aanspreken wat je als persoon doet tikken. Dus, waar wacht je op? Verlicht je stijl!

We zijn hier om te helpen! Onze snelle, leuke en verrassend nauwkeurige quiz zal je antwoorden nemen en je vertellen wat je persoonlijkheid is. Van daaruit kunnen we je vertellen wat de ideale interieurstijl is om je gelukkig te maken! Vervolgens matchen we je met de lichten die de creatieve vonk zijn voor het karakter van je interieur.

Geweldig als u moeite heeft om het perfecte licht te vinden. Of gewoonweg moe bent van het scrollen door een heleboel lichtjes die gewoon niet voor u zijn.

Wij zijn voorstander van de persoonlijke winkelroute; waarom zou het lang duren om het licht te vinden dat u zoekt? Elk van onze eigen stijlen wordt gestuurd door onze instelling en eigenschappen, dus dat is de perfecte plek om te beginnen

Hoe u uw woonkamer kunt verlichten

Misschien is het je gelukt om je huis te krijgen zoals je het wilt, dan realiseer je je dat er een belangrijk ding is dat niet helemaal goed is, de verlichting in je woonkamer. U hoeft zich geen zorgen te maken, we richten ons hier op alle handige tips en trucs die u nodig heeft om uw woonkamerverlichting perfect te maken voor elke omgeving.

We gebruiken deze ruimte immers vaak voor veel verschillende gelegenheden; of u nu vermaakt, tijd doorbrengt met uw gezin of gewoon lekker ontspant. U moet uw woonkamerverlichting precies hebben zoals u die nodig heeft.

Spiegels gebruiken om het natuurlijke licht te verbeteren
Het integreren van spiegels in uw huis kan een ongelooflijke impact hebben, ze voegen direct diepte toe aan de kamer, waardoor uw woonkamer groter aanvoelt. Spiegels kunnen ook de totale lichtopbrengst van uw kamer verhogen, omdat ze een reflecterend oppervlak toevoegen om het licht te laten weerkaatsen.

Het stimuleren van daglicht in een kamer is de sleutel, het gebruik van lichtreflecterende spiegels is een geweldige manier om natuurlijk licht door de kamer te laten weerkaatsen. Dit helpt om een ruimte groter en helderder te laten voelen, wat resulteert in een meer gastvrije sfeer.

Hoe effectief u er ook in slaagt om dit designidee in uw huis te integreren, het betekent niet per se dat u er helemaal klaar voor bent. Net als wanneer de zon ondergaat, moet u het lichtniveau repliceren met kunstlicht om het licht dat u overdag had te repliceren.

Spiegels kunnen ook helpen om donkere hoeken in uw woonkamer op te fleuren, door het plaatsen van een spiegel door een licht, zal het terugkaatsen in de kamer.

Spiegelwandlicht
Een andere optie is om een armatuur te hebben die zowel een spiegel als een lamp is. Hoewel dit niet het effect heeft dat het licht van de spiegel afkaatst, zal het toch diepte toevoegen terwijl het licht aan een specifiek deel van uw kamer wordt toegevoegd.

Hoeveel licht heeft mijn kamer nodig?
Een zeer belangrijk element om rekening mee te houden bij het verlichten van uw woonkamer, of welke ruimte dan ook, is hoeveel licht uw kamer eigenlijk nodig heeft om precies goed te zijn. Dit is allemaal afhankelijk van de grootte van de kamer. De onderstaande foto laat zien hoeveel lumen u nodig heeft, afhankelijk van de grootte van uw kamer.

Lumen voor de grootte van de kamer.
Als je niet al te veel vertrouwen hebt in lumens, zoals veel mensen dat niet hebben, maak je dan geen zorgen. We hebben deze handige gids die lumens vertaalt naar wattage, want dat is wat velen van ons gewend zijn. Dit helpt ook om te bepalen wat voor soort lamp je nodig hebt, want de verlichting is voor altijd aan het veranderen, want we zien een toename van LED-lampen, die energiezuiniger zijn dan oude halogeenlampen.

Lumen naar wattage.
Voor een andere manier om te berekenen hoeveel licht uw woonkamer nodig heeft, is hier een handleiding voor het berekenen van de hoeveelheid licht die u nodig heeft in wattage, in plaats van lumen. Begin met het meten van uw kamer, vermenigvuldig de lengte met de breedte in meters, vermenigvuldig dat getal met 25. Het resulterende getal is de aanbevolen hoeveelheid standaardwatt.

Kamergrootte voor de berekening van het lumen.
Het is echter niet aan te raden om uw totale benodigde hoeveelheid lumen slechts in één lichtbron te hebben. Dit kan ertoe leiden dat het licht veel te hard is in een geconcentreerde ruimte en dat bepaalde delen van uw woonkamer in het donker blijven staan.

Tafel-, vloer- en wandlampen
Aria bereik.
Met dit in het achterhoofd is een eenvoudige manier om ervoor te zorgen dat uw licht gelijkmatig verdeeld is, het toevoegen van wand-, tafel- en vloerlampen. Deze hebben elk hun eigen voordeel en bereiken verschillende resultaten.

Woonkamer vloerlampen
Bolvormige vloerlamp.
Bij het verlichten van een kamer kiezen we automatisch voor plafondlampen, en zelfs voor tafellampen en fotolampen, maar het middenhoogtepunt in een kamer kan nog steeds saai zijn. Dit is waar een goed gekozen standaard lamp de perfecte oplossing kan zijn.

Vloerlampen werden vaak gezien als oversized en gedateerd, maar dat is nu niet meer het geval. U kunt er bijvoorbeeld een hebben die zowel decoratief is als uw ruimte opfleurt, zoals op de foto hierboven.

U kunt kiezen uit een grote verscheidenheid aan stijlen die bij uw stijl passen. Ook als het u aan vloeroppervlak ontbreekt, hebben we daar een oplossing voor!

Vloerlamp.
Deze minimalistische, retro ontworpen vloerlamp heeft bijvoorbeeld een slanke standaard, wat betekent dat hij precies past waar u hem nodig heeft. De zwarte afwerking kan hem geschikt maken voor veel verschillende decors.

Moeder- en kinderlamp.
U kunt kiezen voor een moeder en kind vloerlamp voor uw woonkamer. Dit heeft het voordeel van een dubbele dimmerregeling, zodat u kunt beslissen of u beide lampen aan wilt hebben, of alleen die ene. Dit maakt dit perfect aanpasbaar aan u.

Tafellampen woonkamer
Tafellampen zijn perfect voor als de zon ondergaat, maar u wilt uw plafondlamp niet aan hebben. Ze zijn goed geschikt naast een favoriete stoel of bank, als leeslamp. Of zelfs om gewoon de donkere hoek van uw woonkamer op te fleuren.

Tafellamp niveau.
Iedereen heeft een andere voorkeur als het gaat om de hoogte waarop een tafellamp geplaatst moet worden. Wij raden echter aan om de voet van de tafellamp op ooghoogte te plaatsen.

Groene tafellamp.
Er zijn zoveel verschillende stijlen om uit te kiezen, of u nu iets decoratiefs wilt om de kamer aantrekkelijker te maken, of misschien heeft u gewoon een functioneel licht nodig naast de bank, wij hebben een gevarieerd assortiment om u te helpen precies te vinden wat u zoekt.

Led spots dimbaar kopen van hoge kwaliteit tegen een Scherpe Prijs. Bestel nu bij de LED Specialist! Groot Aanbod, Snelle levering & Vakkundig advies. Dé online shop voor Led Verlichting! Gratis verzending. Achteraf betalen. Nergens beter en goedkoper.