Tuin inrichten Tips

Tips voor het inrichten van uw tuin
Ornamenten geven een andere dimensie aan een landschap en geven het het hele jaar door aantrekkingskracht. Hier, lessen uit één opvallende ruimte

Veel meer dan een nabeschouwing, kunnen tuinornamenten richting geven aan hoe je je buitenruimte vormgeeft en gebruikt, en hoe het voelt als je er in zit. Een smeedijzeren hek kan de ingang naar een wereld van groen markeren, een boomlantaarn verhoogt je perspectief, een gebogen bankje inspireert je tot een dutje. Zorgvuldig geplaatst, mooi en toch praktisch, bieden deze elementen subtiele maar effectieve aanwijzingen: Draai hier. Kijk omhoog. Rustig aan. Ze geven ook een tuinruimte een afgewerkte look in alle vier de seizoenen. De truc is om niet te overdrijven.

Getoond: Een verweerde ijzeren hanger, met wat bollen verwijderd voor een humeurige gloed, hangt aan een boom boven een bed van agaves.

2. 2. Ontwerp voor buitenkamers

Foto door Jennifer Cheung
“Een gemeubileerde tuin moet er niet al te perfect of gekunsteld uitzien”, zegt Susie Beall, een interieurontwerpster die samen met haar architecte, Ed, de tuinen op hun glooiende ondergrond in Zuid-Californië bedacht heeft. Hun doel: het creëren van buitenkamers die net zo comfortabel zijn als die van binnen.

Getoond: Succulenten lopen uit een pilaarachtige plantenbak bij een padingang, met een ijzeren bel die aan een nabijgelegen boom hangt.

3. 3. Wees niet bang voor Patina.
Net zoals ze hun boerderij uit de jaren ’50 opnieuw hebben ingericht in de stijl van een Toscaanse boerderij, wilde het echtpaar een landschap met patina. Ze begonnen met het vasthouden aan een eenvoudig, meestal groen palet van planten met in de hoofdrol peper, cipressen en Chinese olmenbomen te midden van rozemarijn, acanthus, Virginia creeper, en witte ‘Iceberg’ rozen. “Tuindecor kan verloren gaan in een zeer kleurrijk landschap,” zegt Susie. “Voor ons zijn onze meestal stenen ornamenten het drukke deel, en ze knallen tegen de groene achtergrond.” Bepaalde voorwerpen, opgepikt op hun reizen, mogen dan wel stamboom- en prijzig zijn, maar ze delen grond met catalogus- en kwekerijvondsten, dus niets lijkt te kostbaar. Lees verder om te leren hoe ze decoratieve objecten gebruikten om verleidelijke buitenlevende plekken te creëren.

Getoond: Een lantaarn staat op een stenen plank, met een spiegel die een venster op de groene wereld biedt.

4. 4. Herhaal de buitenstijl van uw huis
Wat de stijl van uw huis ook is, ornamenten kunnen het in het landschap dragen en het gebouw aan de grond zetten in zijn omgeving. Om te harmoniëren met de rustieke, met steen beklede ingang worden hier ijzeren urnen op bijpassende terracotta sokkels geplaatst. Op de binnenplaats is een fronton versierd met dolfijnen en met vetplanten in potten, die het thema weerklinkt en een centraal punt vormt. De steen van het huis wordt opgepikt in de straatstenen, gezoomd met gras dat de wandeling naar de voordeur verzacht.

5. 5. Tuinierenieren aankleden

Foto door Jennifer Cheung
Zelfs in een klein landschap voegt een opeenvolging van discrete ruimtes, verbonden door gangen en paden, een gevoel van mysterie en uitgestrektheid toe aan een gewone wandeling. De Bealls creëerden een reis die begint met een met blauwe regen gedrapeerd prieel in de buurt van het huis en die bergafwaarts kronkelt, over terrassen, langs wandelingen en trappen die het thema van de opvallende, door het weer verweerde steen voortzetten. Paden wijzen de weg; ijzeren bogen en poorten – veel uit de tuinierscatalogi en bedekt met overgangen van wijnstokken naar verschillende gebieden. Potvormige bougainvillea, citrusbomen en palmen accentueren verder de ingangen, net als de vinken die op sokkels staan.

6. 6. Bindindmeubilair in de algemene regeling

Foto door Jennifer Cheung
De stijl van de tafels en stoelen die u kiest, heeft natuurlijk een grote invloed op de uitstraling van uw buitenruimtes. Maar ze moeten ook een gevoel van samenhang hebben met de andere decoratieve objecten en materialen die u gebruikt. De Bealls vonden een paar goedkope, roestige ijzeren eetsetsets op een pottenbakkerswerf. Met extra stoelen verspreid over het geplaveide “tapijt” maken ze een casual lounge voor cocktails en gesprekken.

7. 7. Kies voor Decor Suited voor The Outdoors

Foto door Jennifer Cheung
Elders creëerde het echtpaar een buitenkamer, maar in plaats van prijzig all-weather vlechtwerk kozen ze voor roll-arm vlechtwerk stoelen uit een importwinkel en verwaterden ze met een spray op zeewierlak. Betonnen pottenbakkersonderstellen doen dienst als extra zitplaatsen en cocktailtafels. Een zwart ovaal aluminium eetstel verankert de hoofdverzamelruimte.

8. Neem de verlichting mee naar een ander niveau

Foto door Jennifer Cheung
Veel landschappen zijn het meest romantisch na zonsondergang door het schijnsel van de maan en wanneer goed geplaatste elektrische lichten de bomen in de schijnwerpers zetten en de paden verlichten. De Bealls gingen nog een stapje verder met hun verlichting, door gracieuze buitenlantaarns aan de takken van bomen te hangen. Ze gebruikten ook hoge straatlantaarns om patio’s en rotondes te verlichten. Al deze armaturen zijn afgestemd op de verlichting van de buitenmuren van het huis

9. Toon plantencollecties

Foto door Jennifer Cheung
Naast het uitzoeken van favoriete exemplaren voor potten en sokkels, groepeerden de Bealls containerplanten waar ze deze op ooghoogte konden waarderen. Ed, wiens passie succulenten -eoniums, senecios, echeverias, agaves- is, toont ze op een vintage grenenhouten tafel en een geschilderde ladekast die hij met een waterdichte verzegeling voor hout bekleedde. “Als je deze planten in bedden zou stoppen, zouden ze verdwijnen,” merkt Susie op. “Hier kun je al hun ongewone vormen bestuderen.”

10. 10. Omhels Ongebruikelijke Displays

Foto door Jennifer Cheung
Een verroeste ijzeren mand laat de vetplanten op tafel staan, zodat ze zich kunnen onderscheiden van de plantenbedden.

11. 11. Laat Decoratieve Elementen Geluid afspelen

Foto door Jennifer Cheung
Het horen van het sijpelen van het water is een allesbehalve onweerstaanbaar lokmiddel om een tuin te verkennen. Als je naar de muziek luistert, wil je het volgen tot aan de bron, en in het landschap van de Bealls zijn er veel. Een fontein met een achthoekig bassin zorgt voor de vloeibare soundtrack van de kruidentuin. Een andere, die de zuilvorm van de Italiaanse cipressen in de buurt weergeeft, bubbelt te midden van bloemachtige agaves, en tekent kolibries in drommen. Beide stukken waren pottenbakkerspartituren.

12. 12. Verleiding met tuingeuren

Foto door Jennifer Cheung
De fontein met leeuwenkoppen die de loungeruimte afkoelt is een antieke vondst. De plantenparfums, vaak afkomstig uit architectonische containers, vragen hun eigen zalige aandacht: De urnen bij de ingang verwelkomen de bezoekers met kamperfoelie en jasmijn; reusachtige kruidentuincontainers bieden citroenbloesems aan; en nachtbloeiende graangewassen openen in potten rond de grote eettafel.

13. 13. Gebruik de planten zelf als ornament.
Bepaalde planten zijn inherent aan de architectuur of kunnen gesnoeid worden om er zo uit te zien. Onder de natuurlijke vormen die de tuinen geleiden zijn Italiaanse cipressen, die als groene zuilen tegen het uitzicht op de heuvels van de Bealls oprijzen. Andere zijn de rozetten van Agave, die in dynamisch contrast met de laadstokvormige cipres rond stenen trappen en fonteinen tuimelen.

14. 14. Spatten van kleur met keramiek toevoegen

Foto door Jennifer Cheung
De Bealls waarderen de sereniteit van een grotendeels groene tuin en zijn spaarzaam met kleuraccenten, zodat degenen die er zijn grote panache hebben. Op een terras buiten de hoofdslaapkamer flankeerden ze Franse deuren met groenblauwe keramische potten gevuld met bladplanten die het oog van een afstandje trekken.

15. 15. Hergebruikte gevonden voorwerpen als containers

Foto door Jennifer Cheung
Een drinkfontein uit de jaren ’20, versierd met vintage Malibu kunsttegels, wordt hergebruikt als planter, met meer van Ed’s vetplanten in de hand.

16. Geef een tuin een Lived-In Look

Foto door Jennifer Cheung
Ornamenten met het patina van antiek kunnen een nieuwe tuin doen verschijnen alsof deze al een eeuwigheid groeit. Om deze illusie te bereiken, hebben de Bealls schatten uit hun reizen opgenomen – inclusief gotische kathedraalfragmenten die bij een bergingsdealer zijn gekocht – in landschapstaferelen. Deze stenen stukjes en torenspitsen, geplaatst in een grindgroeve, brengen een fantasierijk, verloren stadstafereel naar een tuin die slechts enkele jaren geleden werd ontworpen.

17. 17. Leen een historische context uit

Foto door Jennifer Cheung
Voor een gelijkaardig effect plaatsten ze een betonnen paardenhoofd – een afgietsel dat het Parthenon-beside een bankje had versierd. Een tuin-ornament catalogus te vinden, het is precies waar een zittende bezoeker kan bereiken en aanraken.

18. 18. Meng in wat oude wereldse smaak

Foto door Jennifer Cheung
Een vogelbad met een vis in het midden, geplaatst waar paden samenkomen, heeft de uitstraling van een Oude Wereld fontein. Roestige lantaarns, plantenmanden en gieters, sommige opgepikt op rommelmarkten, ronden het tijdloze decor af.


 

Er is een tutorial over het vormgeven van het terras of de Tuin laten ontwerpen

Tuinmeubelen kopen

Onze tuinmeubelen voor de tuin zijn verkrijgbaar in verschillende soorten hout, kleur en afmetingen. op onze website vindt u enkele foto’s van onze producten. We hebben we een ruim assortiment tuinstoelen, tuinbanken, tuintafels en complete tuinsets, Picknicktafels – Direct uit voorraad leverbaar …